Tvarohové-ostružinové lívance

Potřebujeme:

4 vajíčka, 250 g jemného tvarohu, 2 dcl mléka, 150 g polohrubé mouky, špetka soli, 3 dcl ostružinové nebo borůvkového kompotu, 1 balíček vanilkového cukru, 2 lžíce moučkového cukru, olej na pečení

Jak na to:

V misce utřeme tvaroh (pokud nechceme hrudky v lívanců, tak mixujeme), žloutky, vanilkový a moučkový cukr a mléko. Přidáme mouku, špetku soli, tuhý ušlehaný sníh z bílků a nakonec opatrně vmícháme okapané ostružiny nebo borůvky, aby se nepomačkaly.
Na lívancové nebo obyčejné pánvi pečeme lívance. Pokud jsme ovoce nepomačkaly při míchání, při pečení se mu nic nestane a zůstane pěkně celé. Lívance jsou pak šťavnaté.

Podobné recepty:

Kefírové lívance, Jogurtové lívance, Šunkové lívance, Kuřecí lívance, Rychlé lívance