Meruňková zmrzlina

26.6.2012
Potřebujeme:

300 g čerstvých meruněk, 70 g jemného krystalového cukru, 200 ml mléka, 100 ml smetany na šlehání, 1 žloutek, 10 g nasekaných ořechů

Jak na to:

Meruňky zbavíme slupky a vypeckujeme. Slupku ze zralých meruněk prostě odstraníme nožíkem, nedozrálé meruňky ponoříme na chvíli do misky s horkou vodou.
Na ozdobení můžeme odložit jednu meruňky a nakrájet ji na plátky. Zbývající ovoce nakrájíme spolu s cukrem a studeným mlékem a rozmixujeme na pyré.
Dobře vychladlou smetanu vyšleháme do tuha a spolu se žloutkem vmícháme do meruňkové masy. Směs přelijeme do mrazuvzdorné nádoby, dáme na 20 min do mrazničky a ještě jednou promícháme. Vylijeme do zmrzlinovač nebo do nádoby na mrazení a necháme zamrazit. Občas promícháme. Při podávání ozdobíme plátky meruňky.

Podobné recepty:

Zmrzlina smetanovo ovocná, Kačer koktejl, Smažená zmrzlina na jahodovém kapučíne, Jahodová zmrzlina s mascarpone, Jahodová zmrzlina