Třešňové kuličky

Potřebujeme:

pro 6 osob
500 ml mléka, 100 g dětské krupice, 20 g másla, 1 vejce, 300 g polohrubé mouky, sůl, 700 g třešní, rozpuštěné máslo na polití, tvaroh a moučkový cukr na posypání

Jak na to:

Z mléka a krupice uvaříme hustou kaši. Když je téměř vychladlá vmícháme do ní máslo, vejce, mouku, osolíme a vypracujeme těsto, které se nesmí lepit na ruce. Z těsta odebíráme menší kousky, do kterých zabalíme umyté okapané třešně.
Připravené kuličky vložíme do osolené vařící vody a když vyplavou na povrch, ještě jejich minutu povaříme a pak pomocí děrované naběračky vybíráme. Každou porci polijeme rozpuštěným máslem, posypeme rozdrobeným tvarohem a moučkovým cukrem.

Podobné recepty:

Třešňové kuličky, Nepečené třešňové kuličky, Bublanina, Třešňové kuličky, Čokoládové kuličky