Melounová zmrzlina

100 g žlutého cukrového melounu, 100 ml smetany na šlehání, 1500 g nízkotučného jogurtu, 14 lžičky čerstvě vytištěné citronové šťávy, 160 g jemného krystalového cukru
Jak na to:Meloun překrojíme na polovinu a lžící odstraníme jadérka. Nakrájíme na plátky a dlouhým nožem odstraníme slupku. Dužinu melounu nakrájíme na kostičky a rozmixujeme. Přidáme smetanu, jogurt, citrónovou šťávu a cukr a všechny suroviny dohromady promixujeme.
Směs dáme na 20 min do mrazničky. Pak ji ještě jednou promícháme a vylijeme do zmrzlinovač nebo do nádoby na mrazení.
Zmrzlina smetanovo ovocná, Pearl Harbor, Kačer koktejl, Smažená zmrzlina na jahodovém kapučíne, Jahodová zmrzlina s mascarpone