Rybízový džem s vanilkou
19.4.2012

700 ml červeného rybízu, 2 proužky vanilky, 500 g moučkového cukru, 50 ml citrusové šťávy
Jak na to:Rybíz omyjeme, osušíme, odstopkujeme, pomačkáme a dáme vařit. Vanilku nastrouháme. Utěrku položíme volně na hrnec a pevně svážeme provázkem. Do utěrky vlijeme převařenou hmotu a necháme okapat šťávu. Cukr smícháme s nastrouhanou vanilkou a nasypeme do rybízové šťávy. Šťávu s cukrem nalijeme do mělkého kastrolu, pomalu vaříme na mírném ohni 15 - 20 minut. Před dovařením přidáme citrusovou šťávu a plníme do sklenic až po okraj.
Podobné recepty:Rybízový džem, Rybízový džem, Jahodo-rybízový džem, Mrkvové šátečky, Měkký koláč