Červená řepa

Potřebujeme:

červená řepa, koření: kmín, fenykl, anýz, hřebíček, celý pepř
Nálev: 3 a půl litru vody, 1 litr octa, 500 g krystalového cukru, 100 g soli, 4 bobkové listy, 10 ks nového koření, 4 hřebíčky

Jak na to:

Důkladně omytou červenou řepu vaříme až do změknutí (i se slupkou). Po uvaření scedíme a necháme vychladnout. Červenou řepu oloupeme (jde to skoro samo) a pokrájíme na kostky. Nakrájenou červenou řepu vložíme do umytých sklenic. Na vrch přidáme trochu kmínu, fenyklu, anýzu, pepře a hřebíčku.
Připravíme si nálev: Suroviny určené na nálev promícháme a 10 minut povaříme.
Ještě teplým nálevem zalijeme připravenou červenou řepu. Sklenice uzavřeme a sterilujeme (sterilujeme 7 dcl sklenice nad párou 25 minut).

Podobné recepty:

Řepné halušky s řepnou omáčkou, Studený salát, Řepnu polívčičku, Pomazánka z červené řepy, Salát z červené řepy