Dýňový eintopf

Potřebujeme:

300 g vepřového masa, 1 mladá dýně (asi 1 kg), 5 PL oleje, 1 střední cibule, 1 KL mleté ​​papriky, pepř, 250 ml zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, kopr čerstvý, sterilizovaný nebo sušený, sůl

Jak na to:

Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme papriku a na kostky pokrájené maso. Osolíme, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Dýni očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle. Přidáme k masu a přilijeme tolik vody, aby byla dýně ponořena. Dusíme chvíli, dokud není dýně "na skus". Na chvíli odstavíme z ohně. Ve smetaně rozšleháme mouku a přimícháme k dýni. Pří-chutě koprem a necháme ještě chvilku povařit. Pokud je třeba, můžeme pokrm ještě zředit vývarem nebo jen vodou. Podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem.

Tip: Měkké, nezralé vnitřek dýni nevyhodíme, ale pokrájené na kostičky přidáme do obyčejného leča z paprik a rajčat, čím vylepšíme chuť hotového jídla.

Podobné recepty:

Dýňový koláč, Krůtí rolka na rozmarýnu s pečenými brambůrky - eintopf, Slaný dýňový koláč, Pudink z artyčoku, Dýňový ( tykvový) kompot