Špaldový falafel

Potřebujeme:

150 g špaldový bulgur, 1 velká oloupaná cibule rozkrájená na větší kousky, 2 stroužky česneku, 15 g čerstvé petrželky, mletý kmín a koriandr, 1 lžička prášku do pečiva, sůl, pepř, 200 g uvařeného loupaného hrachu, 1 rozšlehané vejce, 60 g strouhanky, olej

Jak na to:

Bulgur nasypeme do mísy a zalijeme studenou vodou. Necháme 20 minut nasáknout, pak opatrně slijeme. Cibuli, česnek, petrželku, kmín a mletý koriandr rozmixujeme dohladka. Přidáme pepř, uvařený a rozemletý (rozmixovaný) hrách a vypracujeme na hladké těsto. Přidáme vejce, strouhanku, bulgur a promícháme. Ze směsi mokrýma rukama formujeme malé kulaté placky, které z obou stran osmažíme na oleji. Podáváme s bramborovou kaší, hranolkami, zeleninovým salátem nebo se špenátovou či jinou zeleninovou směsí a chlebem.