Citrónový koláč

9.4.2012
Potřebujeme:

Těsto: 10 vajec, 1 solamyl, šťáva ze 2 citronů, 35 dkg kryšt.cukru, 1 prášek do pečiva
Náplň: 25 dkg moučkového cukru, 1 Hera, šťáva ze 2 citronů, 1 Zlatý klas, 3 dcl mléka
Poleva: 25 dkg moučkového cukru, šťáva z 1 citronu

Jak na to:

Žloutky utřeme s citronovou šťávou a cukrem. Přidám solamyl smíchaný s práškem do pečiva. Vyšleháme si bílky a zlehka jejich přimícháme k těstu. Hluboký plech vysteleme papírem na pečení a vylijeme do něj těsto. Pečeme v předem vyhřáté troubě, cca 10 minut na 200 ° C, a potom dáme na 160 ° C. O tom, zda je těsto upečené se můžeme přesvědčit párátkem. Po upečení necháme korpus koláče vychladnout. Dokud se těsto peče, uděláme nádivku.

Náplň: Nejprve si uvaříme kaši ze Zlatého klasu. Do mléka si rozmícháme Zlatý klas. Kaši budeme vařit za neustálého míchání. Vaříme, dokud úplně nezhoustne a nezačne vřít. Po uvaření ji přikryjeme alobalem tak, aby se dotýkala hmoty - zabráníte tím vytvoření skořápky navrchu, která by v krému byla cítit jako hrudky. A dáme zchladit - musí být zcela vychladlá. Odstavíme si 2 citrony na nádivku. Vyšleháme si Heru s moučkovým cukrem, přidáme šťávu z citronů. Po lžících přidáváme vychladlou masu ze Zlatého klasu. Nádivku dáme na vychladlý korpus koláče a uhladíme. Utřeme moučkový cukr s citronovou šťávou na polevu, a pak ji rozetřeme na koláček. Nakrájíme na úhledné obdélníčky a podáváme.

Podobné recepty:

Litý koláč děrovaný s polevou, Děrovaný koláč s polevou a pudinkem, Citrónový koláč, Citrónový koláč, Citrónový koláč