Lilková dobrota

Potřebujeme:

2 ks lilků, krůtí nebo kuřecí prsa (takové 3 plátky), rajčatový protlak nebo loupaná rajčata ve vlastní šťávě, cibulka, česnek, sýr Mozarella, sůl, trochu cukru, pepř mletý, provensálské koření, bazalka nejlépe čerstvá nebo mražená, olivový olej

Jak na to:

Lilky příčně překrojíme a v osolené vodě je trochu povaříme, tak 4-5 min. Mezitím si prsíčka nakrájíme na malinké kousky. Cibulku nakrájíme na jemné kostičky a pomalu restujeme, přidáme nastrouhaný nebo prolisovaný česnek. Česneku dáme podle chuti. Přidáme maso a prudce restujeme, dokud nezbělí. Uvařené lilky pořádně vymačkáme, aby v nich nezůstalo hodně vody. Když prsíčka zbělají přidáme koření a bazalku. Zalijeme protlakem a chvilku vaříme spolu. Nezapomeňte na trochu cukru, rajčatům to třeba. Zapékací mísu pokapeme olivovým olejem a uložíme do ní baklažány. Naplníme je prsíčkovou směsí. Mozarellu nakrájíme na plátky a poklademe na naplněné lilky a dáme do trouby, ať to pěkně chytne barvu.
Podávat můžeme s čerstvým chlebem nebo pečenými bramborami.

Podobné recepty:

Osvěžující želatinová málo-kalorická dobrota, Dobrota na pochodu, Lilková pomazánka , Banánová dobrota, Kefírové lívanečky