Těstoviny se špenátovou omáčkou

Potřebujeme:

400 g těstovin
Omáčka: 1 mražený špenátový protlak (400g), 2 cibule, 3 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 200 ml smetany na vaření, 1 tavený sýr v střívka (nejlépe Niva), 100 ml mléka na zředění, 2 -3 stroužky česneku (podle chuti), 150 g tvrdého nastrouhaného sýra, mletý bílý pepř, sůl

Jak na to:

Nejprve uvaříme těstoviny.
Omáčka: Špenát necháme rozmrazit. Cibulku nakrájíme a na oleji podusíme doměkka. Na zjemnění chuti můžeme přidat máslo. Poprášíme s moukou, promícháme a chvilku smažíme. Přilijeme smetanu, vložíme rozmrazený špenátový protlak a za stálého míchání postupně přidáváme tavený sýr. Podle potřeby hmotu zředíme mlékem, ochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Necháme přejít varem a odstavíme. Podáváme se strouhaným sýrem.

Podobné recepty:

Těstoviny se špenátovou-sýrovou-masovou omáčkou, Penne se sýrovo-špenátovou omáčkou, Těstoviny se sýrovou omáčkou, Špenátové těstoviny s Nivové omáčkou, Losos s těstovinami a špenátovou omáčkou