Perníkový chlebíček

15.6.2012
Potřebujeme:

1/2 kg polohrubé mouky, 250-300 g cukru, 2 vajíčka, 100 g ořechů nebo oříšků, 1 prášek do perníku, 1 CL prášek do pečiva, 1 lžíce kakaa, 400 ml kefíru (nebo acidofilního mléka či zakysanka), 1 dcl oleje, 2 větší jablka

Jak na to:

Cukr utřeme s vajíčky a olejem. Do pěny přimíchejte všechny ostatní suché suroviny, střídavě s kefírem. Nakonec přidejte dvě nahrubo nastrouhané jablíčka. Těsto vylijte do větší Chlebíčkové formy. Dejte péct na plech s vyšším okrajem, při teplotě 180 stupňů, cca 1/2 hodinu. Po upečení chléb polijte čokoládou.

Podobné recepty:

Perníkový koláč, Perníkový koláč s mandlemi, Perníkový koláč s mandlemi, Biskupský ovocný chlebíček, Perníkový koláč karamelový