Sýrové lasagne

Potřebujeme:

1 balíček lasagní, 1 velká cibule, 1 konzerva žampionů, 1 konzerva kukuřice, 30 dkg šunky, 30 dkg tvrdého sýra, 1 bambino, 2 kelímky zakysané smetany, troška mléka na rozředění

Jak na to:

Nakrájíme cibuli na drobno a na rozpáleném oleji ji orestujeme do zesklovatí. Potom přidáme asi poloviční dávku šunky nakrájíme na kostičky nebo nudličky. Ještě krátce orestujeme. Nakonec přidáme žampiony a kukuřici, osolíme, opepříme, přikryjeme a necháme tak 5-10 minut podusit. Mezi tím si připravíme sýrovou omáčku.

Sýrová omáčka: Na pánev dáme trošku oleje a vymačkáme do něj bambino. Podlijeme troškou mléka. Když se směs zahřeje přidáme do ní nastrouhaný sýr cca 20 dkg a necháme ho dobře rozpustit. Nakonec přidáme kysanou smetanu. Pozor omáčka by měla být tak akorát spíše hustší než řídká.
Vymažeme si pekáč a už jen vrstvíme. Nejprve vrstva těstovin, pak jde udušená směs a zalévá se omáčkou, zase těstoviny, směs a omáčka a nakonec jdou těstoviny polité omáčku a navrch nastrouháme sýr který nám zbyl cca 10 dkg. Dáme zapéct do vyhřáté trouby na cca 20 minut.

Podobné recepty:

Kuřecí prsa zapékané s lasagnemy, Rychlé špenátové lasagne, Ovocné lasagne s jogurtem, Cuketové lasagne, Lasagne Frankie