Lívance

Potřebujeme:

20 dkg hrubé mouky, 20 dkg hladké mouky, 1 PL moučkového cukru, 2 žloutky, z 2 bílků sníh, 5 dcl mléka, ½ droždí, špetka soli, mražené drobné ovoce (maliny, jahody, rybíz), 2 PL cukru, 1 kyselá smetana, 1 vanilkový cukr

Jak na to:

V teplém mléce rozdrobíme droždí, trošku cukru a necháme vykynout. Vše spolu smícháme a přidáme kvásek a sníh. Těsto musí být polotekuté, necháme vykynout cca půl hodiny a opékáme z obou stran. Podáváme spojené marmeládou, na to dáme utřené zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem. A pak polijeme rozpuštěným mraženým ovocem smíchaným s cukrem.

Podobné recepty:

Kefírové lívance, Jogurtové lívance, Šunkové lívance, Kuřecí lívance, Rychlé lívance