Mini pagáčiky
16.5.2012

600 g hladké mouky, 2 Palmarín, 8 PL kysané smetany, sůl, vejce na potření, jádra vlašských ořechů na ozdobení
Jak na to:Všechny uvedené přísady spolu smícháme a vypracujeme těsto, které necháme v lednici přes noc případně alespoň 1/2 dne odpočinout. Těsto na pomoučněném vále vyválíme na tloušťku cca 0,5-1 cm a vykrajujeme štamprličkou o průměru 3,5 cm. Uložíme na slabě omaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a do středu dáme jádro ořechu. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě cca 180 stupňů asi 30 minut pěkně dozlatova.
Podobné recepty:Pagáčiky se šunkovou náplní, Tvarohové pagáčiky, Tvarohové pagáčiky, Tvarohové pagáčiky, Bramborové pagáčiky