Mini pagáčiky

Potřebujeme:

600 g hladké mouky, 2 Palmarín, 8 PL kysané smetany, sůl, vejce na potření, jádra vlašských ořechů na ozdobení

Jak na to:

Všechny uvedené přísady spolu smícháme a vypracujeme těsto, které necháme v lednici přes noc případně alespoň 1/2 dne odpočinout. Těsto na pomoučněném vále vyválíme na tloušťku cca 0,5-1 cm a vykrajujeme štamprličkou o průměru 3,5 cm. Uložíme na slabě omaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a do středu dáme jádro ořechu. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě cca 180 stupňů asi 30 minut pěkně dozlatova.

Podobné recepty:

Pagáčiky se šunkovou náplní, Tvarohové pagáčiky, Tvarohové pagáčiky, Tvarohové pagáčiky, Bramborové pagáčiky