Kuřecí maso zapékané se slaninou, jablky a sýrem
26.6.2012

kuřecí prsa (nebo vykostěné stehenní řízky), oravská slanina, jablka, sýr, sůl, pepř
Jak na to:Kuřecí řízky naklepeme osolíme a opepříme. Opečeme na oleji. Osmažené maso dáme na pekáč, podlijeme trochou výpeku. Na každý kousek masa dáme pokrájené kousky jablíček, plátek oravské slaniny a podlijeme vodou. Výpek s vodou by měl být jen do výšky masa, aby nebyly namočené jablka a slaninka. Zapékáme cca 15 min v troubě. Když je slanina osmažená, na každý kousek dáme plátek sýra a dopečeme cca ještě 5 min - dokud se sýr neroztaví. Podáváme s rýží nebo pyré.
Podobné recepty:Zapékané kuřecí řízky, Francouzské kuřecí, Zapékané kuřecí stehna, Zapékané kuřecí řízky, Kuřecí stehýnka na slanině