Kvasnicová polévka
26.6.2012

2 kostky kvasnic, 1 větší cibule, vegeta, mouka, olej, voda, čerstvá rajčata, petrželová nať, opražené kousky chleba
Jak na to:Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, rozpustíme 2 kostky kvasnic. Dolijeme vodu (cca 2 l), posypeme vegetou dle chuti. Povaříme. Následně dolijeme jíšku, kterou jsme udělali z oleje a mouky, povaříme. Podáváme s na kostičky nakrájenými čerstvými rajčaty, sekanou petrželkou a opraženými kousky chleba.
Pozn.: Tato polévka je velice bohatá na vitamíny B, proto se doporučuje zejména v době kojení a také těhotenství.
Kvasnicová polévka se špenátem, Kvasnicová pomazánka, Kvasnicová polévka, Sýrovo-kvasnicová pomazánka, Sýrovo-kvasnicová pomazánka