Zapečené mleté maso se zeleninou

mleté maso, 2-3 vejce, sůl, pepř, majoránka, 1 starší rohlík nebo houska, mražená zelenina, 1-2 dcl smetany, 1 větší cibule, mletá červená paprika, česnek
Jak na to:Dopředu si uvařte ve slané vodě jedno balení mražené zeleniny. Do větší mísy dejte mleté maso, vejce, přidejte nakrájenou cibuli, osolte, opepřete. Dále přidejte majoránku, a rohlík či housku na chvilku namočte do vody, vyždímejte a přidejte k masu. Nakonec přidejte mletou červenou papriku, prolisovaný česnek a pořádně promíchejte. Na dno menšího pekáčku nebo Jánské mísy navrstvíme polovinu masové směsi. Na to dejte uvařenou mraženou zeleninu a přikryjte zbylou masovou masou. Mleté maso pokládejte na zeleninu, polijte šlehačkovou smetanou a dejte do vyhřáté trouby .. Jako příloha vhodně poslouží kyselé dušená zelí a vařené brambory.
Podobné recepty:Jehněčí maso na zelenině, Zapečené brambory s bešamelem, Pečené mleté maso se zeleninou, Zapečené mleté s těstovinami, Zapečené kuřecí prsa se zeleninou