Mrkvový chlebíček

Potřebujeme:

250 g mrkve, 125 g másla nebo margarínu, 100 g cukru, sůl, vanilkový cukr, prášek do pečiva, 3 vajíčka, 150 g polohrubé mouky, 100 g strouhané čokolády

Jak na to:

Vymažeme formu na chlebíček nebo srnčí hřbet máslem a posypte strouhankou. Třeba nastrouhat mrkev. Polovinu mrkve nastrouháme na jemno a polovinu na hrubším struhadle. Do mísy si vložte máslo, přisypte cukr a vanilkový cukr. Máslo s cukrem šleháme asi 5 minut šlehacími metlami. Do utřeného másla (vůbec nepřekáží pokud máslo nebude vyšlehané s cukrem dohladka), přidávejte po jednom vajíčku a míchejte alespoň po minutku. Poté přidejte mouku a prášek do pečiva a samozřejmě dobře promíchejte. Přidejte nastrouhanou mrkev, nastrouhanou čokoládu a dobře spolu smíchejte. Mrkvovou směs pěkně poukládejte do formy a dejte péct na 175 stupních asi 35 minut. Po upečení nechte vychladnout, pocukrujte a ozdobte šlehačkou.

Podobné recepty:

Mrkvový chlebíček, Biskupský ovocný chlebíček, Kokosový chlebíček, Banánový chlebíček od Filomeni, Zapečené chlebíčky se salámem a Bradavicemi