Perník

40 dkg moučkového cukru, 2 celá vejce, 3 PL povidel, 40 dkg hl. mouky speciál, 1 prášek do perníku, 1 lžičku jedlé sody, 1 lžičku mleté skořice, 1 lžičku kakaa, 0,5 l mléka, 1 dcl oleje, nasekané ořechy, čokoláda (na ozdobení)
Jak na to:Cukr, vejce a povidla pořádně spolu utřeme. Mouku, prášek do perníku, jedlou sodu, skořici a kakao smícháme spolu v jedné samostatné misce. Olej a mléko dáme spolu do jednoho samostatného hrnečku. Do utřeného "těstíčka" (cukr, vejce, povidla) postupně a po trošce zamícháváme střídavě směs s moukou (mouka, prášek do perníku, soda bik., Skořice, kakao) a směs s olejem (olej, mléko). Před přimícháním přidáme libovolné množství (podle chuti) nadrobno nasekaných ořechů. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Dáme do vyhřáté trouby na cca 180 stupňů. Perník je hotový, když do něj píchneme konec špejle a nic se na něj nepřilepí.
Podobné recepty:Hrníčkový litrový perník, Perník, Nadýchaný perník, Rychlý litrový perník, Opilí čerti