Francouzské brambory
23.4.2012
brambory, 5 ks špekáčky, 5 vajíček, zakysanou smetanu, trochu másla a trochu mléka (cca půl deci, max. deci), sůl
Jak na to:Brambory očistíme a pokrájíme na kolečka (cca 3-4 mm silné). Vajíčka uvaříme natvrdo a špekáčky nakrájíme. Pekáč vymažeme, můžeme i máslem. Dospod poklademe kolečka brambor, tak aby pokryly celou plochu, osolíme, poklademe vrstvu vajíček a znovu osolíme. Takto vrstvíme pokud máme suroviny. Na vrch dáme plátky másla. Na vrch můžeme dát ještě i zakysanou smetanu, rozmíchanou s cca půl deci až deci mléka. Pak dáme zapéct, asi na hodinu a půl.
Podobné recepty:Francouzské brambory, Francouzské brambory , Francouzské brambory s hlívou, Francouzské brambory s hlívou, Francouzské brambory