Tvarohový nákyp

Potřebujeme:

½ kg měkkého tvarohu (nejlepší je nízkotučný termizovaného), 3 žloutky, 15 dkg krupicového cukru, 12 dkg másla (nebo Palmarín, Hera), 1 lžíce maizeny-solamyl, 2 lžíce krupice, 1 lžička prášku do pečiva, 3 bílky na sníh, 1 vanilkový cukr

Jak na to:

Máslo nebo margarín utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Postupně přimícháváme žloutky a pak tvaroh. Vyšleháme si sníh, který jemně přimícháme s maizenou, krupicí a práškem do pečiva do tvarohové masy. Vylijeme do vymazaného pekáče, zapékací mísy a na vrch můžeme poklást ovoce. Pečeme, dokud po zkoušce s jehlou, zůstane jehla čistá.

Podobné recepty:

Tvarohový nákyp, Tvarohový nákyp s meruňkami, Tvarohový nákyp, Nudlovo-tvarohový nákyp s třešněmi, Citrónový nákyp