Tvarohový nákyp
9.7.2012

½ kg měkkého tvarohu (nejlepší je nízkotučný termizovaného), 3 žloutky, 15 dkg krupicového cukru, 12 dkg másla (nebo Palmarín, Hera), 1 lžíce maizeny-solamyl, 2 lžíce krupice, 1 lžička prášku do pečiva, 3 bílky na sníh, 1 vanilkový cukr
Jak na to:Máslo nebo margarín utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Postupně přimícháváme žloutky a pak tvaroh. Vyšleháme si sníh, který jemně přimícháme s maizenou, krupicí a práškem do pečiva do tvarohové masy. Vylijeme do vymazaného pekáče, zapékací mísy a na vrch můžeme poklást ovoce. Pečeme, dokud po zkoušce s jehlou, zůstane jehla čistá.
Podobné recepty:Tvarohový nákyp, Tvarohový nákyp s meruňkami, Tvarohový nákyp, Nudlovo-tvarohový nákyp s třešněmi, Citrónový nákyp