Hovězí maso na čínský způsob
26.4.2012

5 plátků hovězího masa, 1 velká cibule, 5 malých zelených cibulek
Zálivka: 3 PL sojové omáčky, 1 PL medu, 1 PL hnědého cukru, 1 PL oleje, 3 PL jablečného džusu, šťáva z ½ citrónu, 2 stroužky prolisovaného česneku, mletý zázvor
Maso pokrájejte na menší kousky, posypte nakrájenou cibulí a zalijte zálivkou. Přes noc nechte odležet. Maso vložte do rozehřáté trouby a pod pokličkou ho pečte 15 min. Snižte teplotu a pečte ještě 45 min. Podávejte s rýží nebo s bramborami a zeleninovým salátem.
Zálivka: Všechny suroviny dobře promíchejte.
Kuřecí prsa na čínský způsob, Kuře na čínský způsob, Hovězí polévka na divoký způsob, Kuřecí křídla na čínský způsob, Kuřecí maso s ananasem a paprikou na čínský způsob