Pečené kuře s mangovou - melounovou salsou
27.4.2012

1 kuře, sůl, pepř, kurkumu nebo kari, šafrán, 1 dcl oleje, 30 g másla, 1 balíček čerstvé šalvěje, 1 menší žlutý meloun, 1 mango, 500 g brambor, 10 g medu, chilli, čerstvý nebo sušený zázvor , citron
Jak na to:Kuřátko opracujeme, rozdělíme na porce, osolíme, opepříme, marinujeme směsí oleje, šalvěje a kurkumy a necháme odležet. Potom upečeme podle velikosti kuřete a porcí. Brambory očistíme a uvaříme ve slané vodě s máslem a šafránem. Mango a meloun nakrájíme na kostičky, pokapeme citrónem, přidáme med, zázvor, chilli a vychladíme.
Podobné recepty:Candát s mangovou salsou, Italské kuře, Pečené kuře, Pečené kuře, Pečené chilli kuře