Hráškový krém

Potřebujeme:

200 g másla, 100 g hladké mouky, 0,5 l mléka, sůl, 300 g mraženého hrášku, 200 ml smetany, rohlíky, olej, česnek, 100 g nastrouhaného sýra

Jak na to:

V hrnci na mírném plameni rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku Zalijeme mlékem a osolíme. Povaříme cca 30 minut. Mražený hrášek rozmrazíme a rozmixujeme. Hráškově kaši přidáme do polévky a krátce povaříme. Ke konci přilijeme sladkou smetanu a opět provaříme. Rohlíky nakrájíme na kolečka a z jedné strany opečeme na oleji. Nastrouhaný sýr a česnek smícháme a natřeme na druhou stranu rohlíků. Pod grilem velmi krátce zapečeme. Podáváme jako přílohu k hráškovým krému.

Podobné recepty:

Hráškový krém se slaninkovými chipsům, Hráškový krém se slaninovými chipsamy, Hráškový krém se slaninovými chipsy, Hráškový krém s lososem, Hráškový krém s lososem