Lilky plněné sýrem

Potřebujeme:

2 velké lilky á 800 g, 20 g slunečnicového oleje, 100 g cibule, 8 g strouhanky, 100 g nastrouhaného tvrdého sýra ementál, 1 stroužek česneku, 2 lžíce kaparů (není nutné), bazalka, pepř, 500 g rajčat, 10 g másla, voda, rajčatová šťáva, sůl

Jak na to:

Lilky oloupeme, rozřízneme podélně na poloviny a dužinu vybereme do hloubky 1/2 cm. Připravené lilky opražíme na tuku z obou stran, asi 3 minuty z každé strany. Cibuli a dužinu z lilků posekáme a osmahneme na pánvi s horkým olejem. Podlijeme 4 lžícemi vody nebo vývarem a dusíme 10 minut. Přidáme strouhanku, nastrouhaný sýr, rozetřený česnek, bazalku, kapary, pepř. Touto směsí naplníme lilky. Pokrájené oloupaná rajčata udusíme na tuku, osolíme, opepříme, vložíme do ohnivzdorné nádoby vymazané tukem spolu s naplněnými baklažány, pečeme 30 minut v rozehřáté troubě 10 minut. Před dopečením polijeme rajčatové šťávy. Podáváme s brambory nebo s rýží nebo jako samostatné jídlo.

Podobné recepty:

Zapečené plněné lilky, Lilky plněné kuřecím masem, Lilky plněné kuřecím masem, Lilky plněné šunkou a žampiony, Plněné lilky