Dýňová polévka
27.4.2012

500 g dýně (nejlépe Hokkaido), 100 g pórku, 1 PL másla, 1/8 l bílého vína, 1/2 l hovězího vývaru, 1 PL balsamico, mletý zázvor, majoránka, muškátový ořech, pepř, kmín, sůl, smetana , dýňový olej
Jak na to:Omytou a vypeckované dýni nakrájíme na kostičky a spolu s nakrájeným pórkem krátce osmahneme na másle. Zalijeme vínem a vývarem a necháme přibližně hodinu dusit. Masu rozmixujeme a přidáme balsamico. Nakonec ochutíme zbylými kořením. Případně ještě jednou umixujeme, aby byla hmota jednotná. Před podáváním vmícháme trochu tekuté smetany do polévky a na talíři ozdobíme šlehačkou a několika kapkami dýňového oleje.
Podobné recepty:Dýňová polévka s ořechy, Dýňová polévka, Dýňová polévka, Dýňová polévka, Dýňová polévka