Mandlové věnečky nebo preclíky

Potřebujeme:

4 dkg mandlí, 4 dkg moučkového cukru, 10 dkg másla, 14 dkg polohrubé mouky, 2 balíčky van. cukru

Jak na to:

Mandle si umeleme, přidáme cukr, máslo a mouku, zpracujeme. Z těsta si uděláme jeden váleček, který nakrájíme na stejné kousky. Z jednotlivých kousků uděláme tenké válečky, které formujeme do věnečků. Pečeme při teplotě 180 ° C do růžová. Po upečení, ještě teplé, obalujeme ve van. cukrech. Když vychladnou můžeme je namočit i v čokoládě.

Preclíky: Všechny suroviny spolu smícháme a vypracujeme těsto. Z těsta uvalíme váleček, asi 30 cm dlouhý a rozdělíme ho na menší kousky. Každý kousek rozvalíme na asi 10 cm dlouhý pásek a formujeme ho postupně do preclíky. Potom preclíky dáme na vymazaný plech a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 15 minut. Upečené, ještě horké obalujeme ve van. cukrech a můžeme přidat i moučkový cukr.

Podobné recepty:

Kynuté preclíky, Stříkané mandlové věnečky, Vínové věnečky, Slané preclíky, Slané preclíky