Brynzové halušky
10.5.2012

750 g brambor, 400 g brynzy, 100 g uzené slaniny, 1 vejce, 150 g hladké mouky, 150 g hrubé mouky, sůl
Jak na to:Brambory očistěte, omyjte a nastrouhejte. Přidejte hrubou mouku, vejce, sůl a nakonec hladkou mouku. Vypracujte hrubší těsto tak, aby se oddělovalo od mísy. Z těsta naházejte do většího množství vroucí osolené vody halušky, povařte je a děrovanou vařečkou vybírejte. Slaninu nakrájejte na malé kousky a rozškvaříme. Uvařené halušky dejte do velké mísy, přidejte brynzu, trochu vyškvařené masti ze slaniny a promíchejte. Rozdělte na talíře. Posypte osmaženou slaninou a servírujte.
Podobné recepty:Brynzové halušky, Brynzové-vaječné halušky s klobásou, Brynzové námořnické halušky, Brynzové halušky, Brynzové halušky