Jánošíkova šibenice

Potřebujeme:

100 g vepřového karé, 100 g kuřecích prsou, 50 g oravské slaniny, 50 g domácí klobásy, 1 čerstvá paprika, 1 čerstvá rajčata, kečup, hladká mouka, vegeta, sůl, mletá červená paprika, olej

Jak na to:

Maso naklepeme, nakrájíme na stejné kousky. Osolíme, opepříme, maso osmažíme ze všech stran. Maso pak napichujeme střídavě na připravený hák, překládáme ho klobáskou a slaninou. Na výpek z masa dáme smažit nakrájenou zeleninu. Když trochu změkne, mírně ji posypeme hladkou moukou a přidáme kečup. Osolíme, přidáme vegetu, červenou mletou papriku a zalijeme vodou. Zamícháme, povaříme, přidáme šibenici, zakryjeme a podusíme. Během dušení maso otáčíme. Podáváme například s vařenými bramborami.