Skořicový nákyp
4.5.2012

50 g másla, 50 g polohrubé mouky, 4 dcl mléka, 100 g krystalového cukru, 2 jablka, 2 hrušky, 1 pomeranč, 1 balíček mleté skořice, 2 vejce, 1 zakysaná smetana
Jak na to:Z másla, mouky, mléka a cukru připravíme sladký bešamel, který necháme vychladnout, přidáme skořici, nastrouhaná jablka a hrušky a pomerančovou kůru a žloutky. Bílky vyšleháme na sníh a zlehka vmícháme. Nalijeme do vymazané nádoby a pečeme v předehřáté troubě na 170 C asi 15-20 minut. Podáváme s kyselou smetanou.
Podobné recepty:Nudlovo-tvarohový nákyp s třešněmi, Tvarohový štrúdl, Citrónový nákyp, Nákyp z jablek a banánů, Ořechový závin