Uzené maso s hnědou omáčkou

4.5.2012
Potřebujeme:

300 g uzeného vepřového karé, sůl, nové koření, bobkový list, 1 cibule, 1 dcl oleje, 50 g medu, 20 g rajčatový protlak, 50 g sušených hub, 20 g sušených švestek, 300 g brambor, 20 g čerstvé pažitky

Jak na to:

Uzené kotlety dáme vařit do vody spolu se solí, novým kořením, bobkovým listem a sušenými houbami. Vaříme podle velikosti masa. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme med, rajčatový protlak a zalijeme vývarem z masa. Omáčku necháme vařit až nám začne houstnout a přidáme do ní sušené švestky a houby z vývaru. Krátce povaříme, maso přeléváme omáčkou a podáváme s uvařenými a rozmačkanými bramborami s pažitkou.

Podobné recepty:

Uzené vepřové v alobalu, Polévka z uzeného masa, Uzené maso v listovém těstě, Kapustová polévka , Kapustnica