Zeleninový řízek
28.5.2012

500 g čerstvého květáku, 500 g čerstvé brokolice, 500 g mrkve, 100 g petržele, 100 g sterilovaného hrášku, 3 vejce, sůl, vegeta, hladká mouka, pepř, strouhanka, jako příloha sterilovaná chřest
Jak na to:Všechny druhy čerstvé zeleniny spolu uvaříme ve slané vodě do měkka. Scedíme a necháme vychladnout. Zeleninu protlačíme, přidáme vejce, vegetu, pepř, hrášek a podle potřeby směs zahustíme hladkou moukou. Z připravené směsi tvarujeme řízky a obalujeme v trojobalu. Smažíme na rozpáleném oleji. Podáváme se sterilizovaným chřestem.
Podobné recepty:Hovězí řízek Dubarry, Kuřecí na kokosu, Plněný řízek, Kuřecí řízek,ala chipsy, Máslový řízek se sýrem