Polévka Gremium
14.6.2012

200 g fazolí, 100 g čerstvých hub, 100 g brambor, 2 dcl smetany na šlehání, mouka hladká, nové koření, bobkový list, muškátový oříšek, máslo na zjemnění, petrželová nať, Bosňáků
Jak na to:Do předem namočené fazole přidáme bobkový list, nové koření, pepř, sůl. Vaříme pokud nám fazole nezměkne, přidáme čerstvé houby a brambory pokrájené na kostky. Zahustíme západka připravenou ze smetany a mouky. Necháme přejít varem, dochutíme muškátovým oříškem, octem a cukrem. Zjemníme lžící másla a přidáme petrželku. Z připraveného Bosňáků odstraníme vrch a vydlabeme střed. V něm podáváme horkou polévku.
Podobné recepty:Jahodová polévka, Špenátový dip nebo pomazánka, Rychlá sýrová polévka, Mléčná polévka s drobenkou, Brokolicovo-smetanová polévka