Mexičtí mafini

21.10.2008
Potřebujeme:

Ingredience: 1 šálek hladké mouky, 1 šálek kukuřičné mouky, 1/2 šálku strouhaného sýra čedar, 1 lžička prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 1 čerstvá nebo sterilovaná chili paprička, 3/4 šálku mléka, 4 lžíce oleje, 1 vejce, tuk na vymazání

Jak na to:

V míse promícháme oba druhy mouky s kypřícím práškem a nastrouhaným sýrem, solí a nadrobno nasekanou chilli papričkou. Zvlášť rozšleháme vejce ve vlahém mléce, přidáme olej a zvolna tekutinu přiléváme do připravené moučné směsi.

Nehněteme, mícháme jen tolik, aby se vše spojilo v hustou kašovitou hmotu. Formu na mafiny nebo na větší košíčky vymažeme tukem a vysypeme moukou, naplníme do tří čtvrtin těstem a pečeme ve vyhřáté troubě