Čokoládový dortík s jahodovou salsou

15.5.2012
Potřebujeme:

4 vejce, 250 g lískových oříšků nebo mandlí, 100 g čokolády na vaření, 50 g másla, 250 ml zakysané smetany, krystalový cukr, 200 g čerstvých jahod, 1 citron, 20 g medu, 20 g čerstvé máty

Jak na to:

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme posekané lískové oříšky a nad párou rozpuštěnou čokoládu. Bílku osolíme a ušleháme z nich tuhý sníh, který pomalu vmícháme do žloutkové masy. Těsto nalijeme do máslem vymazané formy a pečeme v troubě předehřáté na 170 C asi 15 minut. Podáváme s pochoutkové smetanou ochucenou strouhanou kůrou citronu nebo limetu a jahodovou salsou - posekanými jahodami smíchanými s trochou medu a čerstvou mátou. Salsu můžeme dochutit ovocným likérem.

Podobné recepty:

Candát s mangovou salsou, Bramborový dortík, Jablečný nepečený dezert, Nepečený dortík, Masové muffiny se salsou