Suši
24.5.2012

mořské řasy, prášek Wasabi, čerstvá ryba, rýži, rýžový ocet, sójová omáčka, cukr, nakládaný zázvor
Jak na to:Rýži uvaříme a necháme vychladnout. Dáme vařit trochu cukru s octem a po sevření ho vmícháme do již vychladlé rýže. Rybu omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Pomocí speciální podložky na sushi navrstvíme řasy, rýži a rybu, zavineme a nakrájíme na kousky. Prášek Wasabi smícháme s vodou a potřeme jím řasy. Můžeme ho také přidat na talíř - spolu se sójovou omáčkou - jako přílohy, do kterých namáčíme kousky sushi. Celkovou chuť nám pomůže dotvořit i nakládaný zázvor. Ale pozor - Wasabi i zázvor chutnají mimořádně pikantně.
Podobné recepty: