Indický nakládaný česnek s kořením

250 g česneku, 2 lžíce soli, 4 lžíce anýzu nebo fenyklu, 1 lžička libečku, 1 lžíce cayenského pepře, 1 lžíce celého černého pepře, 1 lžička kurkumy, 6 bobkových listů, olej.
Jak na to:Stroužky česneku oloupeme, dáme je do sklenice nebo kameninové nádoby, posypeme kořením a zalijeme olejem tak, aby byly překryty o 1-2 cm. Dobře promícháme a nádobu přikryjeme několikrát přeloľenou tkaninou. Uložíme do tepla a 3-4 dny a potom ještě ponecháme týden v klidu v suchém prostředí. Během popsané přípravy ztratí česnek svoji čpavost, uchová si však vůni. Postupně zprůsvitní a zjemní. Znalci doporučují spotřebovat ho až po několika měsících.
Podobné recepty:Nakládaný hermelín myslivec, Nakládaný sýr s rajčaty, Nakládaný hermelín, Nakládaný plísňový sýr, Nakládaný kuřecí steak v marinádě