Kalamáry plněné špenátem

14.6.2012
Potřebujeme:

800 g čerstvých kalmaru (sépie) i s nožičkami, 150 g mraženého listového špenátu, 100 g nastrouhaného suchého chleba (střídka), 4 vejce, olivový olej, pepř, sůl, petrželová nať

Jak na to:

Z důkladně umytých a vyčištěných olihní odřízneme nožičky, vyjmeme chrupavku. Nožičky nakrájíme na zhruba centimetrové kousky, které asi deset minut smažíme na olivovém oleji. Dalších pět minut je necháme podusit. Pokud vychladnou připravíme si směs, kterou budeme kalamáry plnit. Do rozmrazeného špenátu přidáme nastrouhaný chléb, sůl, pepř, petrželku a vychladlé uvařené nožičky. Přidáme vejce a směs důkladně zamícháme. Plníme ní těla olihní, avšak pouze do dvou třetin. Uzavřeme je párátky, uložíme na plech, potřeme olivovým olejem a pečeme pětačtyřicet minut při teplotě 160 stupňů.
Podáváme s chlebem.

Podobné recepty:

Smažené kalamáry s kořením, Grilované mořské plody, Paprika plněná špenátem, Kuřecí závitky plněné špenátem, Palačinky plněné špenátem sypané nivou a zalité špekem s cibulkou