Polévka s drobenkou
0,5 l vody, 2 klobásy, 1 celer, 200 g žampionů, 3 velké nebo 5 menších brambor (nejlépe červených), 1 malá cibule, kmín, nové koření, pepř, sůl, olej, hladká mouka, polohrubá mouka, špetka červené papriky, 1 vejce, petrželka
Jak na to:Celé klobásy dáme vařit do hrnce s vodou, postupně přidáváme celer, nakrájené žampiony a brambory, cibuli ve slupce, kmín, nové koření a sůl. Vše uvaříme do poloměkka. Jíšku připravíme z oleje, hladké mouky, trošky červené papriky a mletého pepře. Zalijeme studenou vodou, osolíme a přidáme do polévky. Drobenkou si připravíme z vejce, soli a polohrubé mouky. Vzniklé těsto necháme mírně oschnout, nastrouháme na papír a opět necháme oschnout. Hotovou drobenkou přidáme do polévky a vaříme, dokud nezměkne. Polévku podáváme ozdobenou petrželkou.
Podobné recepty:Mléčná polévka s drobenkou, Polévka proti chřipce, Tvarohová rychlovka, Rychlý tvarohový koláč s drobenkou, Jogurtový koláč