Plněný lilek
2 menší nebo 1 větší lilek, 250 g mletého vepřového libového masa, 1 cibule, 100 ml rajského protlaku, 4 lžíce zakysané smetany, 100 g uzeného sýra, olej, sůl, 2 lžíce kečupu, pepř, bílý pepř, sladká červená mletá papriku, bazalka, oregano, petrželka
Jak na to:Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a opečeme. Zakryté dusíme asi 5 minut. Přidáme rajčatový protlak, kečup, bylinky a dusíme do měkka. Lilky podélně prořízneme na dvě poloviny, vyjmeme dužinu a okraje potřeme olivovým olejem. Dužinu nakrájíme na drobno, podusíme na troše oleje s vodou, přidáme k masu a krátce povaříme. Připravenou směsí naplníme lilky a uložíme na pekáč. Na každou polovičku dáme lžíci smetany a posypeme strouhaným sýrem. V předehřáté troubě pečeme asi 20-25 minut.
Podobné recepty:Plněný lilek, Lilky plněný sójovým masem, Lilek plněný mletým masem, Lilek plněný zajícem, Můj lilek