Švestkové knedlíky
22.5.2012

200 g vařených brambor ve slupce, 50 g tučného tvarohu, 100 g hrubé mouky, 2 vejce, sůl, švestky (čerstvé nebo kompot), máslo, moučkový cukr, strouhanku nebo mák
Jak na to:Uvařené a vychladlé očistíme a prolisujeme spolu s tvarohem. Přidáme mouku, sůl, vejce a vypracujeme tuhé těsto, které rozválíme, pokrájíme na čtverce a naplníme švestkami. Připravené knedlíky vložíme do slané vařící vody a pomalu vaříme. Uvařené dáme na talíř, posypeme strouhankou nebo mletým mákem, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. Místo švestek můžeme použít i jiné ovoce.
Podobné recepty:Švestkové knedlíky, Švestkové knedlíky, Bramborové knedlíky, Švestkové knedlíky z mletého masa, Tvarohové švestkové knedlíky