Maltagliatele s kukuřicí
30.5.2012

500 g hladké mouky, 2 vejce, 2 dcl vody, 0,5 dcl oleje, 300 g konzervované kukuřice, sůl, 250 g sladké smetany, 1 dcl mléka, bílý pepř, 3 stroužky česneku, 200 g strouhaného parmezánu, čerstvá bazalka
Jak na to:Z hladké mouky, vajec, mléka a kukuřice připravíme těsto, vyválíme ho, nakrájíme na nudličky a uvaříme. Pak připravíme omáčku. Do oleje dáme nakrájený česnek a trochu ho osmahneme, přidáme víno a sladkou smetanu. Omáčku chvíli povaříme a přidáme kukuřici. Nakonec příchutíme solí a pepřem. Uvařené těstoviny podlijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným parmezánem a dozdobíme bazalkou.
Podobné recepty:Kuřecí soté s kukuřicí, Kukuričková pochoutka, Těstovinový salát s kukuřicí, Plněné palačinky, Salát s čínského zelí s kukuřicí