Zapékané slané špenátové palačinky

Potřebujeme:

Špenát: 1 špenátový protlak, 3 dcl mléka, sůl
4 palačinky: 4-5 lžic hladké mouky, mléko, 2 vajíčka, sůl, osmahnuté maso na oleji z nedávného oběda
Na spodek pekáčku: olej
Na vrch špenátu: tvrdý nastrouhaný sýr

Jak na to:

Špenát: Na troše oleje orestujte mouku, když chytá zlatou barvu, přilijte 2-3 dcl mléka, potom přidejte mražený špenát. Protlačte trochu česneku a nechte vařit. Když se špenát úplně rozpustí a převrat, je uvařený. Častěji ho míchejte. aby se nepřipekl o dno. Zatímco se vaří špenát, můžete udělat 4 palačinky. V misce si smíchejte dvě vajíčka se 4-5 lžícemi hladké mouky a přidejte tolik mléka, aby bylo těsto řidší. Pak osolte a můžete dělat palačinky. Uvedenou směs rozdělte na 4 palačinky, které z obou stran usmažte na sušší pánvi. Pak si nakrájejte nadrobno maso, pokud je o něco více sušší, tak ho rychle osmažte na oleji. Klidně můžete použít maso z polévky nebo maso na šťávě. Palačinky naplňte masem, svineme a poklademe na vymaštěný pekáč. Zalijte je špenátem, posypeme strouhaným sýrem a upečte. Pečeme asi 30 minut.

Podobné recepty:

Zapékané palačinky, Špenátové palačinky , Špenátové palačinky, Palačinky plněné brokolicí, Palačinky plněné brokolicí