Domácí majonéza resp. tatarská omáčka
Potřebujeme:3 vajíčka, olej
Na dochucení: 1 PL soli, hořčice, cibule, 1 PL octa, 1 PL krystalového cukru, pepř
Do mixéru, na nejsilnější obrátky, dejte tři celé vajíčka. Přes redukci nalijte opatrně olej, pokud nemáte redukci, lijte pomaličku, samozřejmě za předpokladu, že jste už mixér zapnuli. Vajíčka se vyšleháme s olejem do úplného zhoustnutí, musíte to dělat pomalu. Na jedno vajíčko spotřebujete asi 1 - 1,5 dcl oleje. Když se Vám v mixéru udělá vzduchová bublina, znamená to, že majonéza je vyšlehaný a více oleje by se už nespojily s vajíčky. Pokud chcete pouze majonézu, už ji pouze osolte.
Pokud chcete tatarskou omáčku, zapněte opět mixér a přidejte celou cibuli. Přidejte lžíci hořčice, lžíci soli, okořeníme mletým pepřem, dosypte lžíci krystalového cukru a opatrně lžíci octa.
Těstovinový salát, Majonéza nebo tatarská omáčka, Domácí tatarská omáčka, Celerový salát, Koktejl z kuřecího masa