Domácí majonéza resp. tatarská omáčka

25.5.2012
Potřebujeme:

3 vajíčka, olej
Na dochucení: 1 PL soli, hořčice, cibule, 1 PL octa, 1 PL krystalového cukru, pepř

Jak na to:

Do mixéru, na nejsilnější obrátky, dejte tři celé vajíčka. Přes redukci nalijte opatrně olej, pokud nemáte redukci, lijte pomaličku, samozřejmě za předpokladu, že jste už mixér zapnuli. Vajíčka se vyšleháme s olejem do úplného zhoustnutí, musíte to dělat pomalu. Na jedno vajíčko spotřebujete asi 1 - 1,5 dcl oleje. Když se Vám v mixéru udělá vzduchová bublina, znamená to, že majonéza je vyšlehaný a více oleje by se už nespojily s vajíčky. Pokud chcete pouze majonézu, už ji pouze osolte.
Pokud chcete tatarskou omáčku, zapněte opět mixér a přidejte celou cibuli. Přidejte lžíci hořčice, lžíci soli, okořeníme mletým pepřem, dosypte lžíci krystalového cukru a opatrně lžíci octa.

Podobné recepty:

Těstovinový salát, Majonéza nebo tatarská omáčka, Domácí tatarská omáčka, Celerový salát, Koktejl z kuřecího masa