Pestrý zeleninový špíz

1 malý úzký lilek, 2 malé cukety, 8 menších rajčat, 2 různobarevné papriky, 2 malé bílé cibule, 2 malé červené cibule
Marináda: 3 lžíce oleje, 1 PL olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 PL čerstvých bylinek (pažitka, rozmarýn, šalvěj, bazalka, saturejka), sůl, pepř
Na kostičky nakrájený osolené lilek necháme vypotit cca 30 min., Opláchneme ho a osušíme. Cukety nakrájíme na silnější kolečka, rajčata na půlky, papriky na čtverečky, cibuli na čtvrtiny. V míse smícháme olej s ostatními surovinami. Ve vzniklé marinádě necháme všechnu zeleninu odležet asi 1 hod. Okapanou zeleninu střídavě napichujeme na grilovací jehly nebo špejle, vložíme do předehřátého grilu a během grilování špízy natíráme marinádou. Na talíři hotový pokrm pokapeme zbylou marinádou a podáváme s bramborem, pečenými v alobalu.
Podobné recepty:Pražený chlebový špíz, Křupavé ovoce, Teriyaki grilované závitky na firewire, Zelenino-kuřecí špíz, Kuřecí špíz s bramborami