Jablečno-libečková polévka
25.5.2012
4 velká jablka, 125 g listů libečku, 4 PL másla, 1 středně velká cibule, 500 g rajčat, 1 l slepičího vývaru, sůl, pepř, bílý jogurt
Jak na to:Ve velkém hrnci rozpustíme máslo a do měkka osmahneme cibulku. Přidáme oloupaná jablka zbavená jádřinců, listy libečku a za občasného míchání povaříme 3 min. Vlijeme slepičí vývar a vaříme na mírném ohni 30 min. Mixujeme v dávkách na hladce, podle chuti osolíme, opepříme a opět zahřejeme.
Polévka je chutná teplá i studená, teplou ozdobíme libečkem, rajčetem, a jablkem a studenou podáváme v miskách ozdobenou jogurtem.
Jablečno-švestkové pyré, Jablečno-mandarinkový koktejl, Jablečno-mandarinkové pyré, Jahodová polévka, Pečená husa s jablečno - cibulovou nádivkou