Zapékaná čekanka se šunkou a sýrem

Potřebujeme:

4 středně velké bílé puky čekanky, 4 plátky šunky, 10 - 15 dkg tvrdý sýr na strouhání, 1 sladkou smetanu, 2 vajíčka, sůl, pepř, máslo (na vymazání zapékací misky)

Jak na to:

Odřízneme tvrdý konec z čekanky tak, aby se nerozpadla. Podle potřeby ji omyjeme. Puky uvaříme (10 - 15 minut) do měkka v troše osolené vodě. Vyjmeme je a necháme okapat. Každý puk obalíme do šunky a poklademe do vymazané zapékací misky. Zalijeme vajíčky rozmíchanými se sladkou smetanou, případně okořeníme podle chuti. Posypeme strouhaným sýrem. Zapečeme při střední teplotě dozlatova. Jako přílohu můžeme podávat vařené brambory nebo bramborovou kaši.

Podobné recepty:

Zapékaná cuketa s debrecínskou lahůdkou a se sýrem, Zelenina zapékaná se šunkou, Zelené fazolky se sýrem a šunkou, Zapékaná brokolice (květák) se šunkou a sýrem, Grilovaná čekanka s jablečným pyré