Uzbecká samsa

Potřebujeme:

300 g pšeničné mouky, 250 g másla, 250 g šlehačky, 1 vejce, sůl, 450 g tučného hovězího masa, 50 g piniových oříšků, 2 jarní cibulky, svazek petrželka, svazek koriandrové natě, pepř, kayenský pepř, sůl

Jak na to:

Rozmačkejte máslo s jogurtem a přimíchejte mouku. Nechte odstát na chladu 3 - 5 hodin. Posekanou cibuli a bylinky přidejte k masu a poprašte kořením. Opražte piniová jadérka. Rozválejte těsto a vytvořte z něj 40 malých placek od 8 do 10 cm v průměru. Na každou placku dejte část masové hmoty. Složte placky na polovinu a stiskněte pevně okraje. Rozšlehejte vejce s PL vody a natřete štětcem taštičky. Dejte je 15 minut péct ve vyhřáté troubu na 200 stupňů.